SUAMI MENGADU ISTERI TAK CANTIK DAN ANAK-ANAK TAK COMEL, MAKLUM BALAS NETIZEN BUAT DIA MENANGIS

Nama aku Shaii nak minta pendapat tapi janganlah kondem habis k. Aku seorang lelaki yang good looking memang boleh tahan jugalah orangnya.

Tapi isteri aku ni tak cantik. Kami punya anak dah nak 6 orang setakat ni tapi semuanya anak-anak tiada yang comel atau cantik/hensem. Bukan nak hina ciptaan Allah. Tapi hati tu terdetik kenapa anak-anak sikit pun tiada rupa.. mungkin sebab ibunya?

Hmmm aku jeles bila tengok member-member lain duk post gambar anak-anak kat fb yang comel-comel. Rasa sangat-sangat bersalah sebab aku jadi tak suka post gambar anak kat facebook. Apa lagi nak upload gambar isteri. Aku cuba nak terima kenyataan juga tapi hati manusia ni banyak sangat nak fikir. Jadi sebenarnya penting juga kahwin dengan orang yang ada rupa ni kan?

Mungkin sebab aku terlalu dipuji orang hingga menjadi riak. Dan semua mesti perfect tapi Allah tak bagi. Dugaan apakah ini. Paling sedih bila nak ke majlis-majlis member tanya anak kah bro? Tak serupa pun. Aku dah faham dan masak ayat tu. Tapi bila aku jalan dengan wife pulak orang tak tanya sebab dah nampak muka bini tu macam muka anak.


Hmmmm. Bini aku ni pun satu hal dah tau diri tu tak cantik berabis pulak nak cantikkan diri sampaikan makeupnya macam donut bertepung. Hakikatnya orang cantik juga yang terbaikkan sebab tiada effort untuk kelihatan cantikkan. Jadi macam mana ni?

Shaii

Jawapan Balas Netizen Dari Netizen:


Sumber: facebook/KRT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *